Vul hier je kenteken in

Gratis kenteken check

Vraag gratis alle voertuiggegevens die bekend zijn bij de RDW op! Zoals cataloguswaarde, energielabel, bouwjaar, APK vervaldatum en zie of dat het voertuig verzekerd is!

Auto kopen in Duitsland

Een auto kopen in Duitsland, daar hoor je steeds meer mensen over. En dat is natuurlijk niet zo verwonderlijk, want het lijkt wel alsof de prijzen in Duitsland stukken lager liggen dan in Nederland. En dat is natuurlijk ook zo, want de prijzen voor auto’s liggen in Duitsland maar liefst rond de 25% lager, dan dat dezelfde wagen in Nederland moet kosten. Dat is overigens niet alleen zo bij nieuwe voertuigen, want ook 2ehands auto’s zijn veel goedkoper in Duitsland.

Auto kopen in Duitsland

Een auto kopen in Duitsland is overigens niet alleen een stuk goedkoper. Het blijkt namelijk dat vooral tweedehands auto’s in Duitsland veel beter onderhouden zijn dan in Nederland. Dat wil dus zeggen, bij een auto kopen in Duitsland betaal je niet alleen veel minder, je krijgt er over het algemeen ook een betere kwailiteit voor.

Dat de prijzen lager liggen, ligt voornamelijk aan het feit dat in Nederland nieuwe wagens worden belast met de zogenoemde BPM. Deze belasting wordt onder andere berekend aan de hand van het energielabel van het voertuig. Daarom kan het verschil in prijs oplopen tot boven de 25%. Maar dat is niet de enige reden dat een auto kopen in Duitsland veel voordeliger kan zijn. De markt is natuurlijk in Duitsland gewoon veel groter dan in Nederland. Er worden veel meer nieuwe auto’s verkocht. Daardoor is de prijs voor 2ehands auto’s ook nog eens voordeliger. Er zijn immer meer wagens beschikbaar.

Maar, nogmaals, zodra je een dergelijke auto in Nederland gaat aanmelden bij de rijksdienst voor het wegverkeer, moet je nog wel even de BPM betalen. Het enige extra voordeel is dus niet zo groot als het verschil tussen nieuwwaarde in Duitsland en Nederland. Er is overigens nog iets aan de hand met het importeren van een auto uit Duitsland.

De Duitser wil namelijk graag, althans voor de overgrote meerderheid, rijden in een Duitse auto. Mercedes, Audi, Porsche, Volkswagen, en Opel zijn dan ook merken waarvan je in overvloed 2ehands auto’s kunt kopen. Maar probeer je een buitenlands merk te zoeken in Duitsland, dan is er weinig voordeel te halen. Deze merken zijn veel minder voorradig. Wil je graag een auto kopen in Duitsland, en dan een Duits merk, dan kan het voordeel toch wel snel oplopen. Natuurlijk moet je daar nog de te betalen BPM van aftrekken, maar toch kan het verschil oplopen tot enkele duizenden Euro’s.