Vul hier je kenteken in

Gratis kenteken check

Vraag gratis alle voertuiggegevens die bekend zijn bij de RDW op! Zoals cataloguswaarde, energielabel, bouwjaar, APK vervaldatum en zie of dat het voertuig verzekerd is!

Nieuwe auto kopen

In Nederland wil iedereen gemiddeld om de drie á vijf jaar een nieuwe auto kopen. Er zijn vanzelfsprekend verschillende redenen, als mensen een nieuwe auto kopen, bijvoorbeeld omdat de reparatiekosten aan de oude auto te hoog worden, of omdat je gewoon een andere auto wilt. In vijf van de tien gevallen willen Nederlanders een nieuwe auto kopen omdat het energielabel van de oude auto niet goed is. Een energielabel geeft aan in hoe zuinig de auto is. Dus, hoeveel brandstof de auto verbruikt. En dat wordt natuurlijk met de steeds stijgende brandstofprijzen, steeds belangrijker. Zeker als je veel kilometers moet rijden met de auto. Het brandstofverbruik, en dus ook het ennergielabel, hangt van een aantal factoren af, zoals de uitstoot in milligram per kilometer, het brandstofverbruik per kilometer, enzovoorts.

Een Nieuwe auto kopen

Maar, het is natuurlijk niet alleen het brandstofverbruik, waarvoor het energielabel belangrijk kan zijn. Hoe minder goed het energielabel is, hoe meer je aan belasting moet betalen. Of liever anders gezegd, een schone auto kan in sommige gevallen vrijstelling van de wegenbelasting krijgen. Daarom is het erg handig om te kijken hoe het energielabel er uitziet voor een voertuig. Op onze site kun je gratis een kenteken checken, en daarmee ook kijken over welk energielabel de auto beschikt. Elektrische auto’s rijden negen van de tien keer met het energielabel A, wat wil zeggen dat de auto erg zuinig is. Auto’s die meer vermogen hebben, een grotere motor, of oudere auto’s, kunnen bijvoorbeeld het energielabel G hebben. Een dergelijk voertuig stoot meer dan 500 gram co² uit per kilometer.

Oldtimer kopen

Oude auto’s, dat wil zeggen oldtimers, rijden in Nederland geheel of gedeeltelijk belastingvrij. In het verleden waren oldtimers vanaf 30 jaar belastingvrij, maar de rijksoverheid heeft de vrijstellinsregeling per 1 januari 2014 veranderd. Oldtimers van 40 jaar die op benzine rijden, zijn belastingvrij, voor oldtimers tussen 26 jaar en 40 jaar, die op benzine rijden, betaal je een aangepast wegenbelastingtarief. Heb je een oldtimer op diesel of lpg, dan is de auto niet vrijgesteld van de wegenbelasting. En dat geeft ook al weer aan, dat je voor auto’s die minder schoon zijn, ook meer wegenbelasting moet betalen.

Oude auto’s zijn populair

Door deze vrijstelling van de wegenbelasting, zijn oudere auto’s vaak populair, bijvoorbeeld bij jongeren. Bovendien zijn de kosten voor de autoverzekering, bij dergelijke voertuigen lager.

Zuinige auto’s

Maar dat wil natuurlijk niet zeggen, dat je nu geen nieuwe auto kopen moet, maar een oude auto! Vanzelfsprekend gaat de techniek steeds verder, en een nieuwe auto, is in de regel ook zuiniger. Zeker voor wat betreft de vele kleine auto’s die door verschillende fabrikanten worden aangeboden. Bovendien komen er steeds meer modellen op de markt, die geheel of gedeeltelijk electrisch rijden. Ook weer een vorm van erg goedkoop autorijden. Immers, schone auto’s zijn goedkoper in de autoverzekering en de wegenbelasting.

Kenteken Check

Wat de reden ook is, als je een nieuwe auto kopen wilt, met onze gratis kenteken check kan je het enrgielabel van alle geregistreerde voertuigen in Nederland bekijken.