Vul hier je kenteken in

Gratis kenteken check

Vraag gratis alle voertuiggegevens die bekend zijn bij de RDW op! Zoals cataloguswaarde, energielabel, bouwjaar, APK vervaldatum en zie of dat het voertuig verzekerd is!

Kenteken natrekken

Waarom is een kenteken van een auto natrekken belangrijk, vragen veel Nederlanders zich af. Daarover kunnen we eigenlijk heel duidelijk zijn, er zijn zelfs verschillende redenen waarom het natrekken van een kenteken belangrijk kan zijn.

Terechte boete, of niet

Een kenteken natrekken kan belangrijk zijn, als je een boete krijgt, bijvoorbeeld voor te hard rijden. De flitspaal heeft een foto van de kentekenplaat gemaakt, en de foto wordt gebruikt om het voertuig te identificeren, en om de voertuighouder te achterhalen. Dit wordt gedaan door eigenlijk hetzelfde als wij aanbieden, een kenteken check.

Daarbij kan je natuurlijk ook door de politie aangehouden worden, bijvoorbeeld ter controle, of na een verkeersovertreding. Het is daarom belangrijk dat je altijd de juiste, en geldige kentekenpapieren, of de nieuwe kentekencard, bij je hebt.

Overigens komt het soms ook voor, dat iemand een kenteken op een voertuig plaatst, dat geregistreerd staat bij een ander voertuig, bijvoorbeeld het kenteken dat op jouw auto zit. Zo probeert men de boetes te ontlopen, die immers op basis van jouw kenteken, ook bij jou in de bus rollen. Het is niet dus alleen in het belang van de overheid, dat het kenteken nagetrokken kan worden.

Auto kopen

Er kunnen ook situaties zijn, waarbij jezelf een kenteken wilt natrekken. Bijvoorbeeld als je een andere tweedehands auto wilt kopen. Daarbij heeft meestal, we zijn immers niet allemaal experts op het gebied van auto’s, de verkopende partij een voordeel. Deze weet immers altijd meer over de betreffende auto. Helaas gaat het ook niet altijd helemaal eerlijk, en zo kan bijvoorbeeld de verkoper proberen een schade aan de auto te verzwijgen, of de kilometerstand klopt niet helemaal. Laten we hier overigens duidelijk stellen, dat vanzelfsprekend de meeste verkopers van auto’s niets kwaads in de zin hebben, en compleet eerlijk zijn, maar er zijn helaas ook zwarte schapen. Om te voorkomen dat je te veel moet betalen voor een auto, kan je bepaalde informatie over de auto opvragen met de gratis kenteken check, zodat je ook kunt zien wat bijvoorbeeld het schadeverleden is van een auto, en bijvoorbeeld het brandstofverbruik. De kenteken check is geheel gratis overigens, en laat alle informatie over het voertuig zien, zoals dat geregistreerd is bij het RDW.

WA Verzekering

Het kan overigens ook belangrijk zijn, om te weten of een bepaald voertuig wel verzekerd is. Een autoverzekering is natuurlijk verplicht, maar helaas is niet iedereen zo netjes om een auto te verzekeren, en zeker na een ongeval, kan dit nadelige gevolgen hebben Met onze kenteken check, kan je ook bekijken of een voertuig wel voor de Wettelijke Aansprakelijkheid verzekerd is.

Een kenteken check kan leuk zijn

En het kan natuurlijk ook erg leuk zijn, om een kenteken na te trekken. Bijvoorbeeld om meer te weten te komen over de auto van de buurman, de baas, of iedere willekeurige beroemde Nederlander. Ook aan deze kentekens kan je zien wat de oorspronkelijke adviesverkoopprijs was, en hoeveel de auto aan brandstof verbruikt. En de kenteken check is natuurlijk ook voor dit soort kentekens, helemaal gratis.