AutoBild test 50 winterbanden in 2023: Alles wat je moet weten

Winterbanden zijn essentieel voor een veilige rijervaring tijdens de koude wintermaanden. Maar welke winterbanden bieden de beste prestaties? Dat is waar de jaarlijkse winterbandentest van AutoBild om de hoek komt kijken. In 2023 test AutoBild maar liefst 50 winterbanden om te bepalen welke de beste zijn. Hieronder vind je alles wat je moet weten over de Auto Bild winterbandentest van 2023.

De test criteria

Bij het beoordelen van winterbanden hanteert AutoBild verschillende criteria, waaronder grip op sneeuw, grip op nat wegdek, handling, slijtvastheid en geluidsproductie. Elk criterium wordt gewogen en meegenomen in de uiteindelijke score van de band.

De beste winterbanden van 2023

De winterbandentest van AutoBild wees uit dat de Continental WinterContact TS 870 en de Michelin Alpin 6 de beste winterbanden van 2023 zijn. Beide banden scoorden hoog op alle testcriteria en bieden uitstekende prestaties onder winterse omstandigheden. Andere winterbanden die goed presteerden in de test waren de Goodyear UltraGrip Performance 2, de Bridgestone Blizzak LM 005 en de Pirelli Winter Sottozero 3.

Budget opties

Als je op zoek bent naar een betaalbare winterband, heeft de AutoBild test ook enkele budget opties aanbevolen. De Falken Eurowinter HS01 en de Nokian WR Snowproof scoorden beide goed op de testcriteria en zijn een goede keuze voor automobilisten die niet te veel willen uitgeven.

Conclusie

De AutoBild winterbandentest van 2023 biedt waardevolle informatie voor automobilisten die op zoek zijn naar de beste winterbanden voor hun auto. De test benadrukt het belang van grip op sneeuw en nat wegdek, evenals slijtvastheid en geluidsproductie. De Continental WinterContact TS 870 en Michelin Alpin 6 werden uitgeroepen tot de beste winterbanden van 2023, terwijl de Falken Eurowinter HS01 en Nokian WR Snowproof de beste budgetopties waren. Ongeacht welke winterband je kiest, is het belangrijk om te investeren in kwalitatieve winterbanden voor een veilige en comfortabele rijervaring in de wintermaanden.