Vul hier je kenteken in

Gratis kenteken check

Vraag gratis alle voertuiggegevens die bekend zijn bij de RDW op! Zoals cataloguswaarde, energielabel, bouwjaar, APK vervaldatum en zie of dat het voertuig verzekerd is!

Automerken, die in Nederland niet eens te koop zijn.

Er zijn talloze automerken, waaruit je kunt kiezen als je een andere auto wilt kopen.

Natuurlijk de bekende automerken, maar er zijn ook veel automerken, die in Nederland niet eens te koop zijn, en die je dus, tenminste als je een auto van een dergelijk merk wilt kopen, zelf moet onvoeren in Nederland.

Schattingen lopen uiteen over het aantal automerken ter wereld, maar kenners gaan er van uit dat er meer dan tienduizend verschillende automerken zijn. Hoewel er werkelijk niemand is, die het echte aantal verschillende automerken kent.

Let wel, alleen in Nederland wordt geschat dat er al meer dan duizend verschillende automerken zijn, die via een merkdealer of handelaar vertegenwoordigd worden, en waarvan je dus vrij simpel een model kunt kopen.

Veel verschillende automerken

Overigens zijn de meeste Nederlanders vrij merkenvast, zoals dat genoemd wordt. Dat wil dus zeggen, dat de meeste Nederlanders vaak een auto van hetzelfde merk kopen, en niet zo snel een auto van een ander merk. En eigenlijk moet je daar blij mee zijn. Stel je eens voor dat je geen enkel idee hebt, van welk automerk je een voertuig wilt kopen. Stel je eens voor dat je van alle ruim 1.000 automerken die in Nederland verkrijgbaar zijn, je de modellen en types moet gaan bekijken, als je een nieuwe auto wilt kopen.

Daar zou heel wat tijd in gaat zitten. Voordat je alles bekeken had, zouden er van diverse automerken alweer nieuwe types en moddellen op de markt zijn, zodat je eigenlijk weer opnieuw zou moeten gaan bekijken.

Wil je een tweedehands auto kopen, of een nieuwe auto, zijn er gelukkig andere manieren om te bekijken welke automerken je voorkeur hebben.

Zo testen de autobladen veelvuldig de verschillende modellen en types van de automerken, en zijn er gelukkig hier en daar ook grote autobeurzen, waar je veel automerken en hun modellen kunt bekijken.

Veel eenvoudiger dan alles persoonlijk gaan bekijken en testen. Bovendien is het dus ook maar goed dat wij Nederlanders zo merkvast zijn.