Vul hier je kenteken in

Gratis kenteken check

Vraag gratis alle voertuiggegevens die bekend zijn bij de RDW op! Zoals cataloguswaarde, energielabel, bouwjaar, APK vervaldatum en zie of dat het voertuig verzekerd is!

Autoveiling. Gedwongen of vrijwillige verkoop.

Met een autoveiling kan je op twee manieren te maken krijgen. De minder fraaie kennismaking is de gedwongen autoveiling, waarbij jouw auto op de veiling te koop wordt aangeboden. Meestal wordt er in dat geval beslag gelegd op het voertuig, om schulden te kunnen voldoen, bijvoorbeeld bij de belastingdienst. Het is natuurlijk te hopen, dat je de autoveiling niet op deze manier hoeft te leren kennen, want aan de andere kant zijn dit soort veilingen een ideale kans om een vaak, goedkope tweedehands auto te kunnen scoren.

Verschillende autoveiling

Daarbij moet je twee soorten autoveilingen onderscheiden. De gedwongen veilingen, dus de auto’s die in beslag zijn genomen, of waarvan de eigenaar bepaalde schulden niet meer kan betalen. En de vrijwillige autoveiling, waarbij particulieren en bedrijven hun voertuigen kunnen inbrengen, omdat ze deze graag willen verkopen.

Welk type autoveiling het ook betreft, veilingen kunnen, mits je een beetje geluk hebt, een prima plek zijn om een goede en goedkope auto te kunnen kopen.

Daarbij moet je natuurlijk wel een beetje geluk hebben, want vaak ben je niet de enige die een bepaalde auto wil kopen, die op de betreffende autoveiling wordt aangeboden.

Dus, het is enormg belangrijk dat je het betreffende voertuig vooraf bekijkt, en minstens net zo belangrijk dat je vooraf bepaald wat je er maximaal voor over hebt.

En wen jezelf aan, dat dat maximale bedrag dat je wil betalen, ook inderdaad het maximale bedrag is dat je gaat bieden op de autoveiling. Want hou je jezelf niet strak aan dat maximale bedrag, dan kan het zomaar gebeuren dat je teveel betaald.

En dan kan het bieden op een autoveiling ook nog wel eens uitlopen op een grote teleurstelling, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Afhankelijk van welk type voertuigen worden aangeboden, kan het overigens op een autoveiling bijzonder druk zijn. Niet alleen particulieren, maar ook veel handelaren komen op dit soort veilingen af, waarbij de handelaren de voertuigen natuurlijk, en dat is vanzelfsprekend ook bij particulieren van toepassing, zo goedkoop mogelijk willen kopen.

En, ook al ga je niet naar de autoveiling om een auto te kopen, het kan een waar spektakel zijn, en erg spannend om toe te kijken.