Vul hier je kenteken in

Gratis kenteken check

Vraag gratis alle voertuiggegevens die bekend zijn bij de RDW op! Zoals cataloguswaarde, energielabel, bouwjaar, APK vervaldatum en zie of dat het voertuig verzekerd is!

Controleer of een Auto Gestolen is met Gestolen Auto Check

Blog image 1

Controleer of een Auto Gestolen is met Gestolen Auto Check

Gestolen Auto Check is een handig hulpmiddel dat mensen kan helpen om te achterhalen of een tweedehands auto die ze willen kopen, gestolen is. Het is belangrijk om te weten of een auto gestolen is voordat je hem koopt, omdat dit niet alleen illegaal is, maar ook omdat het betekent dat je waarschijnlijk niet de werkelijke eigenaar van de auto bent. Als gevolg hiervan kan het moeilijk of zelfs onmogelijk zijn om de auto te verzekeren of te laten repareren als er iets misgaat.

Gestolen Auto Check werkt door het invoeren van het kenteken van de auto in een online formulier. De service zal vervolgens controleren of het kenteken voorkomt in een database van gestolen voertuigen. Als de auto inderdaad gestolen blijkt te zijn, krijg je een melding en kun je ervoor kiezen om geen zaken te doen met de verkoper.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat Gestolen Auto Check niet 100% nauwkeurig is. Hoewel het een goed hulpmiddel is om te gebruiken voordat je een tweedehands auto koopt, kan het zijn dat sommige gestolen voertuigen niet in de database voorkomen. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals het feit dat de auto recentelijk is gestolen of dat de diefstal nog niet is gemeld aan de autoriteiten. Daarom is het altijd aanbevolen om extra voorzorgsmaatregelen te nemen voordat je een tweedehands auto koopt, zoals het doen van een volledig voertuig historisch onderzoek of het raadplegen van een professioneel voertuig inspecteur.

In samenvatting is Gestolen Auto Check een nuttig hulpmiddel om te gebruiken voordat je een tweedehands auto koopt, maar het is belangrijk om te onthouden dat het niet 100% nauwkeurig is en dat er andere stappen nodig zijn om ervoor te zorgen dat je een veilige en legitieme aankoop doet. Als je vragen of twijfels hebt over de authenticiteit van een tweedehands auto, aarzel dan niet om professioneel advies te vragen voordat je een aankoopbeslissing maakt.