Vul hier je kenteken in

Gratis kenteken check

Vraag gratis alle voertuiggegevens die bekend zijn bij de RDW op! Zoals cataloguswaarde, energielabel, bouwjaar, APK vervaldatum en zie of dat het voertuig verzekerd is!

De Technologie van de Volkswagen Golf 8: Een Nader Bekeken

Blog image 1

De Volkswagen Golf is al meer dan vier decennia lang een iconische auto, waarbij elke nieuwe generatie technologische vooruitgang met zich meebrengt die de rijervaring verbetert. De achtste generatie van de Golf, die in 2019 debut eerde, is geen uitzondering. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de technologie achter de Volkswagen Golf 8.

Infotainment Systeem

De Golf 8 heeft een geavanceerd infotainmentsysteem, genaamd “Innovision Cockpit”, dat bestaat uit twee grote displays – een 10-inch digitaal instrumentenpaneel en een 10-inch touchscreen infotainment system. Het systeem is intuïtief en gemakkelijk te gebruiken, met functies zoals gebarenbediening, natuurlijke spraakbediening en aanpasbare startschermen.

Raj Assistentie

De Golf 8 wordt geleverd met een scala aan rijassistentie functies, waaronder adaptieve cruise control, rijstrookassistentie en parkeerassistentie. De camera en radar aan de voorzijde van de auto werken samen om andere voertuigen, voetgangers en obstakels te detecteren en zorgen voor een veiligere rijervaring.

Verlichting

Het verlichtingssysteem van de Golf 8 is ook indrukwekkend, met volledige LED-koplampen en -achterlichten met dynamische richtingaanwijzers. De koplampen passen zich aan de situatie aan door de lichtbundel hoek en helderheid aan te passen op basis van de snelheid van de auto, de stuurhoek en de weersomstandigheden.

Connectiviteit

Volkswagen heeft ook connectiviteit als prioriteit gesteld in de Golf 8, met functies zoals draadloos opladen, een wifi-hotspot en de mogelijkheid om op afstand verbinding te maken met de auto via de Volkswagen Connect-app. De app stelt bestuurders in staat om belangrijke voertuiginformatie te bekijken, zoals het brandstofniveau en de bandenspanning, en zelfs op afstand de motor te starten.

Aandrijflijn

Onder de motorkap heeft de Golf 8 een assortiment efficiënte en krachtige motoren, waaronder turbo benzine- en dieselmotoren, een mild hybride systeem en een plug-in hybride optie. De DSG-transmissie biedt soepele en responsieve schakelmomenten, terwijl het optionele 4Motion vierwielaandrijving systeem voor betere rij-eigenschappen zorgt onder alle omstandigheden.

Conclusie

De Volkswagen Golf 8 gaat verder met de traditie van technologische innovatie die de Golf al meer dan 40 jaar heeft gedefinieerd. Van het intuïtieve infotainmentsysteem tot de geavanceerde rijassistentie functies, de Golf 8 is een auto die echt het begrip “slimme technologie” belichaamt. Of je nu een technologie liefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een auto die je leven gemakkelijk ker maakt, de Golf 8 is zeker het overwegen waard.