Vul hier je kenteken in

Gratis kenteken check

Vraag gratis alle voertuiggegevens die bekend zijn bij de RDW op! Zoals cataloguswaarde, energielabel, bouwjaar, APK vervaldatum en zie of dat het voertuig verzekerd is!

Een inleiding voor Carstyling voor beginners

Carstyling kan een hele mooie hobby zijn voor mensen die creatief zijn en die van auto’s houden. In de basis gaat het erom dat je een ‘standaard’ auto mooi gaat verfraaien en gaat optimaliseren. Dit kan op vele verschillende manieren gebeuren. Carstyling wordt wereldwijd gedaan, er zijn verenigingen voor en ook talloze online fora. Wie weet maak je met deze hobby dus ook nog eens wat nieuwe vrienden. Carstyling is geen goedkope hobby. De onderdelen die je nodig hebt om een auto op te knappen kunnen in het bijzonder vrij prijzig zijn. Desondanks zijn er veel webshops te vinden, zoals Extreme-carstyling.nl bijvoorbeeld, waar je goede kwaliteitsonderdelen kunt vinden tegen een voordelige prijs. Je kunt het dus zo duur maken als je zelf wilt!

Wat heb je nodig om te beginnen met Carstyling?

Allereerst heb je om met Carstyling te beginnen natuurlijk een auto nodig waar aan je kunt sleutelen. Daarnaast zijn er bepaalde basisonderdelen die handig zijn om te hebben wanneer je aan de eerste klus begint. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan schokdempers (een tip op dit vlak is Bilstein, verkooppunt Nederland), uitlaten, veren, luchtfilters, verlichting en zo verder. Als je hobby groeit kun je steeds meer nieuwe onderdelen aanschaffen en nieuwe richtingen op werken.

Hoe kun je er in doorgroeien?

Als je de smaak te pakken hebt als gaat om carstyling dan zijn er veel mogelijkheden om je hobby verder uit te bouwen. Zo kun je steeds verder gaan met het verfraaien van auto’s, verschillende soorten auto’s aanpakken en experimenteren met stijlen. Ook kun je naar meetings gaan waar je mede carstylers kunt ontmoeten. Daar kun je een gezellig tijd met elkaar beleven en tips en ideeën uitwisselen. Carstylen heeft misschien een nerdy imago, maar zoals je leest is het eigenlijk juist supersociaal! Je kunt er ook voor kiezen om je auto’s te demonstreren en mee te doen aan competities. Ja je leest het goed, met een hobby als carstyling kun je echt alle kanten op.