Vul hier je kenteken in

Gratis kenteken check

Vraag gratis alle voertuiggegevens die bekend zijn bij de RDW op! Zoals cataloguswaarde, energielabel, bouwjaar, APK vervaldatum en zie of dat het voertuig verzekerd is!

Goedkoop tanken. De brandstofprijzen zijn gedaald.

Goedkoop tanken. Na jaren van veel te hoge brandstofprijzen, zijn de prijzen voor benzine en diesel de laatste maanden weer sterk gedaald. En dat is natuurlijk enorm prettig, zeker als je vaak moet tanken, omdat je veel kilometers maakt.

Maar, de laatste dagen stijgen de prijzen voor olie alweer op de wereldmarkt, en veel mensen zijn dan ook op zoek naar een methode voor goedkoop tanken, want niemand wil natuurlijk weer zo’n periode meemaken, waarin de prijzen voor diesel en benzine iedere week weer duurder worden.

Toch lijkt het er op, dat de goedkope tijden alweer voorbij zijn, wat ook wij natuurlijk niet hopen, maar de vooruitzichten zijn niet echt gunstig.

Wat veroorzaakt goedkoop tanken?

Heel raar, maar de situatie in de wereld en de economie zijn bepalend voor goedkoop tanken. Breekt er ergens oorlog uit, dan zie je de prijzen voor benzine en diesel alweer omhoog schieten. We bedoelen dan de prijzen voor een vat ruwe olie, want de brandstofprijzen, en ook de prijzen voor gas en verwarming, hangen van de prijs voor een vat ruwe olie af.

Stijgt de vraag naar ruwe olie, of wordt de productie wereldwijd beperkt, dan stopt het goedkoop tanken. Dat de prijzen daalden, kwam doordat er een economische crisis was, en daardoor was er minder vraag naar ruwe olie. Bovendien wilden de landen van de OPEC de productie niet beperken. Door de situatie in Irak en Syrië, en in Oekraïne, en ook doordat het langzaam aan steeds beter gaat met de economie, en er dus weer meer vraag naar ruwe olie is, stijgen de prijzen voor brandstof nu weer, wat natuurlijk de doodsteek is voor goedkoop tanken.

Nu heeft Nederland een bijzondere positie voor goedkoop tanken, want hier zijn de brandstofprijzen hoger dan in de meeste andere Europese landen. Waarom? Tsja, als ik jou was, zou ik een kamerlid daar eens naar vragen. In Nederland zit namelijk meer belasting op een liter brandstof dan in het buitenland. Voor diegenen die niet midden in Nederland wonen, maar aan de grens met België of Duitsland, heeft dat overigens ook weer een groot voordeel. Want de brandstofprijs is in Duitsland en België beduidend lager dan in Nederland, en daar kan je dan ook altijd goedkoop tanken, althans veel goedkoper dan in Nederland.

En het is natuurlijk ook altijd een leuk uitje. Ga je overigens binnenkort op vakantie, tank dan niet voordat je op reis gaat, maar doe dat net over de grens, want goedkoop tanken in het buitenland zorgt er voor dat je wat meer geld voor de vakantie kunt overhouden.