Vul hier je kenteken in

Gratis kenteken check

Vraag gratis alle voertuiggegevens die bekend zijn bij de RDW op! Zoals cataloguswaarde, energielabel, bouwjaar, APK vervaldatum en zie of dat het voertuig verzekerd is!

Kentekenserie 10 Voor Personenauto’s in 2023: Alles Wat Je Moet Weten

Blog image 1

Vanaf 2023 wordt er een nieuwe kentekenserie ingevoerd voor personenauto’s in Nederland: de kenteken serie 10. Maar wat houdt deze nieuwe serie precies in en wat verandert er voor automobilisten? Hieronder vind je alles wat je moet weten over de kentekens 10.

Waarom een nieuwe kentekenserie?

De huidige kentekenserie, de kenteken serie 9, raakt bijna op. Om voldoende nieuwe kentekens te kunnen uitgeven, wordt er nu een nieuwe serie ingevoerd: de kenteken serie 10.

Opbouw van de kentekenserie 10

De kentekenserie 10 heeft dezelfde opbouw als de voorgaande kentekenseries, namelijk 3 letters gevolgd door 3 cijfers. Het eerste kenteken in de serie zal beginnen met de letters AAA, gevolgd door een combinatie van cijfers die oplopen tot 999.

Wanneer wordt de kentekenserie 10 ingevoerd?

De invoering van de kentekenserie 10 staat gepland voor 1 januari 2023. Vanaf die datum zullen nieuwe personenauto’s in Nederland worden voorzien van een kenteken uit de nieuwe serie.

Wat verandert er voor automobilisten?

Voor automobilisten verandert er in principe niets. Het kenteken blijft nog steeds bestaan uit 3 letters en 3 cijfers en wordt op dezelfde manier uitgegeven als voorheen. Het enige verschil is dat er vanaf 1 januari 2023 een nieuw type kenteken wordt uitgegeven: de kenteken serie 10.

Conclusie

De introductie van de kentekenserie 10 is een noodzakelijke stap om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar kentekens voor personenauto’s in Nederland. Met dezelfde opbouw als de voorgaande kentekenseries zal het voor automobilisten geen grote veranderingen met zich meebrengen. Vanaf 1 januari 2023 zal de nieuwe kentekenserie worden ingevoerd en zullen nieuwe personenauto’s in Nederland worden voorzien van een kenteken uit de kentekenserie 10.