Vul hier je kenteken in

Gratis kenteken check

Vraag gratis alle voertuiggegevens die bekend zijn bij de RDW op! Zoals cataloguswaarde, energielabel, bouwjaar, APK vervaldatum en zie of dat het voertuig verzekerd is!

Laatst uitgegeven kenteken online bekijken

Het laatst uitgegeven kenteken kan je gewoon online bekijken, bijvoorbeeld op de website rdw-kenteken.nl. Daar kan je op ieder willekeurig moment zien wat op dat moment het laatst uitgegeven kenteken is. Het is misschien gewoon leuk om dat te doen, maar dat kan bijvoorbeeld ook erg belangrijk zijn, als je pas een nieuwe auto wilt kopen, als de RDW een nieuwe reeks kentekens aan heeft gekondigd, en je wilt er zeker van zijn dat jouw nieuwe kenteken, één van de eerste kentekens is uit de nieuwe reeks.

Overigens, mocht je een nieuwe auto willen kopen, aan het begin van een nieuwe kentekenreeks, dan moet je nu opschieten, want de nieuwste kentekenreeks is pas een paar weken geleden uitgebracht.

Laatst uitgegeven kenteken

Raar maar waar, een auto met een kenteken uit de oude reeks, vooral als dat één van de laatste kentekens uit de reeks is, kan minder waarde zijn dan dezelfde auto met één van de eerste kentekens uit de nieuwe reeks.

Dat is eigenlijk hetzelfde met een auto die in december op kenteken gezet is, die minder waard is, dan diezelfde auto die in januari van het volgende jaar op kenteken wordt gezet.

Dus kan het zinvol zijn het laatst uitgegeven kenteken goed in de gaten te houden, zodat je precies weet wanneer de nieuwe reeks kentekens worden uitgegeven, en je dus snel je nieuwe auto moet kopen of bestellen.

Op het moment dat we dit artikel schrijven, is overigens de oude reeks kentekens net vol, zodat er nieuwe kentekenreeks beschikbaar zijn gekomen, en dat letterlijk en figuurlijk een paar dagen geleden.

En dat is eigenlijk best wel snel gegaan, aangezien het eerste kenteken van de huidige reeks, GB-001-B, werd uitgegeven op eind maart 2015, en dat terwijl het eerste kenteken in de vorige reeks op 5 maart 2013 werd uitgegeven. Binnen iets meer dan twee jaar was de kentekenreeks helemaal vol.

De reeks kentekens daarvoor, werd in een kleine vijf jaar volgemaakt, en aangezien er steeds meer auto’s verkocht worden, zal de huidige kentekenreeks naar verwachting nog sneller op zijn.

De volgende kentekenreeks, zal dus ook niet al te lang meer op zich laten waten, en als jij pas weer een nieuwe auto wilt kopen, als de volgende sitecode wordt aangesproken voor auto’s, dan is het dus erg zinvol om het laatst uitgegeven kenteken goed in de gaten te houden.