Vul hier je kenteken in

Gratis kenteken check

Vraag gratis alle voertuiggegevens die bekend zijn bij de RDW op! Zoals cataloguswaarde, energielabel, bouwjaar, APK vervaldatum en zie of dat het voertuig verzekerd is!

Sloopauto. Deze kan nog een waarde hebben.

Een sloopauto, kan nog waarde hebben, ook al is de waarde niet meer voldoende om de auto als normaal te gebruiken voertuig te koop te zetten.

Allereerst moeten we natuurlijk een bekijken, wanneer er sprake is van een sloopauto.

Eigenlijk kan je stellen dat, en daarbij is belangrijk om te weten dat niet alleen auto’s die total loss zijn worden bestempeld als sloopauto, als de restwaarde van een voertuig beneden een bepaalde grens ligt, er sprake is van een sloopauto.

Daarbij wordt normaliter een afweging gemaakt, van de waarde van het voertuig, minus de kosten die gemaakt moeten worden, bijvoorbeeld om het betreffende voertuig te repareren, en door de APK te krijgen.

Om je een voorbeeld te geven, een auto van 19 jaar oud, kan nog worden verkocht voor misschien wel 500 euro. Er moet echter veel aan gerepareerd worden om bij verkoop deze 500 euro te kunnen krijgen.

In totaal kosten de reparaties ruim 1.000 euro.

Het kost dus veel meer om de auto rijklaar te maken, dan dat de waarde van het gerepareerde voertuig zou zijn.

Het is dus beter om de auto naar de sloop te brengen, een sloopauto dus.

Een sloopauto heeft wel waarde

Vaak kan je voor een sloopauto echter nog wel een klein bedrag krijgen.

Enerzijds omdat er vaak nog onderdelen in de sloopauto zitten, die verkocht kunnen worden door de sloper, anderzijds worden dit soort voertuigen ook vaak geëxporteerd naar andere landen, waar dit soort sloopauto’s weer rijklaar gemaakt worden, en gewoon weer op de openbare weg kunnen rijden.

Daarom is het natuurlijk altijd verstandig, om de waarde van een sloopauto nog wel te controleren.

Mocht er inderdaad nog een waarde aanhangen, kan je dan ook beter een opkoper voor de sloopauto contacteren, en wat geld voor de sloopauto vangen.

Dat is immers altijd beter dan voor de sloopauto te moeten betalen, wat vaak het geval is als je een dergelijk voertuig naar de sloop brengt.