Vul hier je kenteken in

Gratis kenteken check

Vraag gratis alle voertuiggegevens die bekend zijn bij de RDW op! Zoals cataloguswaarde, energielabel, bouwjaar, APK vervaldatum en zie of dat het voertuig verzekerd is!

Top Gear-Redacteur Breekt Snelheidsrecord Met 423 KM/H in Een Bugatti Chiron Sport: Alles Wat Je Moet Weten

Blog image 1

De Bugatti Chiron Sport is een hypercar die al jarenlang de harten van autoliefhebbers sneller doet kloppen. Maar wat gebeurt er als je deze auto op de proef stelt en hem tot het uiterste drijft? Top Gear-redacteur Richard Meaden deed precise dat en brak het snelheidsrecord met een indrukwekkende 423 km/h. Hieronder vind je alles wat je moet weten over deze adembenemende prestatie.

De Chiron Sport

De Bugatti Chiron Sport is een van de snelste auto’s ter wereld, met een 8,0-liter quad-turbo W16-motor die een vermogen van 1500 pk levert. De auto kan in minder dan 2,5 seconden van 0 naar 100 km/h accelereren en heeft een topsnelheid van meer dan 420 km/h.

De recordpoging

Om het snelheidsrecord te breken, werd de Chiron Sport aangepast en voorzien van nieuwe banden en aerodynamische aanpassingen. De recordpoging vond plaats op een testbaan in Duitsland, waar Meaden de Chiron Sport tot het uiterste dreef. Uiteindelijk slaagde hij erin om een topsnelheid van 423 km/h te bereiken, waarmee hij het snelheidsrecord voor productieauto’s verbrak.

De ervaring

Voor Meaden was de ervaring van het rijden in de Chiron Sport onvergetelijk. Hij beschreef de acceleratie van 0 naar 400 km/h als “ongelooflijk soepel en lineair” en prees de wegligging en stabiliteit van de auto op hoge snelheid. Hij merkte ook op dat de remmen van de auto uitstekend waren, wat essentieel is bij het rijden op deze snelheden.

Conclusie

De snelheid recordpoging van Richard Meaden in de Bugatti Chiron Sport is een prestatie die de geschiedenisboeken ingaat. Met een topsnelheid van 423 km/h heeft hij het snelheidsrecord voor productieauto’s verbroken en de wereld laten zien wat er mogelijk is met deze hypercar. De Chiron Sport blijft een indrukwekkende auto die autoliefhebbers blijft inspireren en verbazen. Met zijn krachtige motor, aerodynamische ontwerp en ongeëvenaarde prestaties zal de Chiron Sport zeker nog vele jaren tot de verbeelding blijven spreken.