Vul hier je kenteken in

Gratis kenteken check

Vraag gratis alle voertuiggegevens die bekend zijn bij de RDW op! Zoals cataloguswaarde, energielabel, bouwjaar, APK vervaldatum en zie of dat het voertuig verzekerd is!

Veilig parkeren op de luchthaven

Blog image 1

Als autoliefhebber wil je natuurlijk wel zeker weten dat als je op vliegvakantie gaat, je auto veilig achter slot en grendel verblijft. Er is natuurlijk niets ergers dan terugkomen van vakantie en erachter komen dat er schade op je auto zit. In dit artikel gaan we je daarom meer vertellen over het veilig parkeren op de luchthaven.

Verschillende luchthavens

Er zijn natuurlijk verschillende luchthavens vanaf waar je kunt vliegen, zowel binnen Nederland als daarbuiten. Iedere luchthaven heeft zijn eigen parkeeraanbieders met verschillende parkeervormen. Zo gaat het parkeren rondom Eindhoven Airport voornamelijk op loopafstand, terwijl het parkeren Rotterdam Airport veelal verloopt middels een valetservice. Dit heeft alles met de omgeving te maken, aangezien Eindhoven Airport op een industrieterrein ligt en Rotterdam Airport direct naast een snelweg.

Bij Duitse luchthavens, zoals Düsseldorf en Keulen Airport, zijn veel verschillende shuttle- en valetservices rondom de luchthaven. Opvallend hier is dat valetservices veelal voordeliger zijn dan shuttleservices. Iets wat in Nederland juist andersom is. Vlieg je vanaf Brussel Airport, dan kun je tevens kiezen voor een shuttle- of valetservice, al heeft het parkeren in combinatie met een pendeldienst wel de overhand.

Vergelijk de mogelijkheden

Soms wordt er gedacht dat er rondom de luchthaven gratis geparkeerd kan worden, bijvoorbeeld in omringende wijken of langs de weg. Het is echter nooit verstandig om dit te doen. Er rijdt regelmatig douane rondom de luchthaven en wanneer zij zien dat er een auto geparkeerd wordt zullen zij hier direct actie op ondernemen. Het gevolg kan dus zijn dat er een fikse boete onder je ruitenwisser ligt bij terugkomst of dat je auto zelfs is weggesleept.

Het is daarom verstandig om vooraf te zorgen voor een goede parkeerplaats. Dit doe je door verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Voor dit vergelijkingsproces kun je verschillende online platformen gebruiken. Het voordeel hiervan is dat je verschillende parkeeraanbieders in één keer kunt vergelijken zonder zelf meerdere websites te bezoeken.

Op een vergelijkingsplatform krijg je het beschikbare aanbod te zien voor jouw reisdata én kun je gemakkelijk filteren op parkeervorm of extra services. Denk bijvoorbeeld aan 24/7 geopend of de mogelijkheid om elektrisch te laden. Controleer in geval van dat laatste welke laadkabel je nodig hebt wanneer je in het buitenland wilt parkeren.

Veiligheidsmaatregelen

Je kunt per aanbieder ook zien welke maatregelen ze hebben getroffen met betrekking tot veiligheid van het voertuig. Aan te raden is om een parkeerplaats te kiezen met camerabewaking, omheining en een slagboom of poort. Zo weet je zeker dat niet zomaar iedereen bij je auto kan komen en is de kans op schade veel kleiner.

Bij sommige parkeerplaatsen die parkeren op loopafstand of een shuttleservice aanbieden is het mogelijk om je autosleutel mee te nemen op reis. Dit heeft vaak de voorkeur, omdat je er in dat geval zeker van bent dat er niet onnodig met de auto wordt gereden. Bij een betrouwbare aanbieder van een valetservice kun je hier in principe ook zeker van zijn. Zij rijden alleen met de auto tussen de luchthaven en het parkeerterrein.