Voertuiggegevens opvragen

Voertuiggegevens opvragen, dat gaat vandaag de dag erg gemakkelijk, en kan je bijvoorbeeld op deze website doen, en dat helemaal gratis. Er kunnen natuurlijk allerlei redenen zijn om de voertuiggegevens op te vragen. Je hebt bijvoorbeeld een leuke auto gezien, die te koop staat, en voordat je daadwerkelijk tot koop overgaat, wil je de voertuiggegevens opvragen. Maar het kan ook voorkomen dat je wilt weten welke voertuigen op jouw naam staan. Bijvoorbeeld omdat je ineens bekeuringen krijgt van een auto, die schijnbaar op jouw naam staat, terwijl je daar niets van weet.

Voertuiggegevens opvragen

Wil je alles weten over de voertuigen die op jouw naam staan, bijvoorbeeld omdat je simpelweg geen overzicht meer hebt over het aantal voertuigen op jouw naam, dan kan je dat heel makkelijk bekijken bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer, online op hun website. Daarvoor hoef je alleen maar in te loggen met jouw Digi ID, die iedere Nederlander heeft, of kan aanvragen. Nadat je bent ingelogd, krijg je van de RDW een overzicht met alle voertuigen die op jouw naam staan. Staan daar voertuigen bij, die niet van jou zijn, dan moet je dit meteen melden bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer.

Wil je gewoon van een bepaald voertuig de voertuiggegevens opvragen, dan gaat het zelfs nog gemakkelijker. Je hoeft dan niet eens je stoel te verlaten, of naar een andere website te gaan, want die voertuiggegevens opvragen kan je direct op onze website, en dat is helemaal gratis. Daarvoor hoef je slechts één ding te weten, het kenteken van het betreffende voertuig. Voor de voertuiggegevens opvragen vul je dan ook het kenteken in op het gele nummerbord onderaan deze pagina, en wij halen direct alle voertuiggegevens op uit de database van de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Je kunt dan alle gegevens van het betreffende voertuig bekijken, en daardoor weet je meteen alles wat er maar te weten valt over het voertuig. Vanzelfsprekend mogen we geen persoonlijke gegevens van de voertuighouders vermelden, omdat dit in het kader van de privacywetgeving niet is toegestaan.

Voor meer informatie zie ook http://www.rdw.nl/Particulier/Paginas/Uw-huidige-voertuigen-bekijken.aspx