Vul hier je kenteken in

Gratis kenteken check

Vraag gratis alle voertuiggegevens die bekend zijn bij de RDW op! Zoals cataloguswaarde, energielabel, bouwjaar, APK vervaldatum en zie of dat het voertuig verzekerd is!

Voordelen Van Een Geïmporteerde Auto

Blog image 1

Voordelen Van Een Geïmporteerde Auto

Er zijn diverse voordelen van het kopen van een geïmporteerde auto, ook wel een importauto genoemd. Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste voordelen.

  1. Grotere keuze: importauto’s bieden vaak een grotere keuze aan merken, modellen en uitvoeringen dan de lokale autoverkopers. Dit betekent dat consumenten meer keuze hebben uit auto’s die specifiek aan hun wensen voldoen.
  2. Lagere prijzen: import auto’s zijn vaak goedkoper dan gelijkaardige nieuwe auto’s die in Nederland worden verkocht. Dit komt omdat importeurs vaak gebruik maken van valutaverschillen, en omdat de kosten van transport, verzekeringspremies, en andere kosten minder zijn.
  3. Unieke modellen: sommige importauto’s zijn specifiek voor bepaalde landen of regio’s gemaakt en zijn daarom moeilijk of zelfs onmogelijk om in Nederland te kopen. Deze unieke modellen bieden consumenten de mogelijkheid om een auto te rijden die echt opvalt.
  4. Hogere kwaliteit: importauto’s worden vaak gemaakt in fabrieken van de betere merken en zijn vaak van een hogere kwaliteit dan hun lokale tegenhangers.
  5. Garantie en onderhoud: import auto’s worden vaak verkocht met de fabrieksgarantie, waardoor consumenten er zeker van kunnen zijn dat hun auto goed onderhouden is. Ook de onderdelen die gebruikt worden bij importauto’s zijn vaak van betere kwaliteit
  6. Bijtelling: Sommige importauto’s hebben lagere bijtellingen dan vergelijkbare Nederlandse auto’s, wat kan leiden tot een besparing op de lange termijn.

Kortom, er zijn diverse voordelen om een geïmporteerde auto te kopen. Van een grotere keuze aan merken en modellen, tot lagere prijzen en unieke modellen. Het is wel belangrijk om erop te letten dat de importauto voldoet aan de Nederlandse wet- en regelgeving.