Waarom een elektrische auto leasen?

Elektrische auto’s zijn niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld. Veel bedrijven zijn al overgestapt op elektrische leaseauto’s. En nu stappen ook veel particulieren over. Elektrisch rijden heeft veel voordelen ten opzichte van normale benzine of dieselauto’s. Zo biedt deze manier van autorijden veel comfort en is het ook erg goed voor je portemonnee. Vandaag lees je waarom je een elektrische auto moet leasen.

Goed voor het klimaat

Elektrische auto’s staan symbool voor een beter milieu. De uitstoot is ook 0%. Alleen tijdens de productie kun je er eigenlijk niet omheen. Hierbij moeten wel sommige grondstoffen worden gebruikt. Het klimaat begint steeds belangrijker te worden en met elektrisch rijden zetten we al een stap in de goede richting.

Lage bijtelling

Dit is misschien wel de reden dat veel mensen elektrisch rijden. Naast dat het dus goed is voor het milieu betaal je maandelijks een laag bedrag voor een elektrische leaseauto. Enkele jaren geleden was het nog zo dat je 4% bijtelling betaalde voor een elektrische auto. Op dit moment is het verhoogd naar 8%. Als je er dus voor kiest om een Hyundai Kona electric te leasen Profiteer je van een lage bijtelling.

Mooi design

De auto van de toekomst, veel mensen zijn ook erg te spreken over het futuristische design. De mooie grote schermen en andere digitale snufjes zijn echte Eyecatchers. Een Tesla Model 3 leasen wordt door heel veel mensen gedaan. Waarbij de andere modellen van Tesla nogal prijzig konden zijn is dit model voor veel mensen wel betaalbaar.

Veel laadpunten

Je hoeft vaak maar eventjes te rijden en je bent al bij een laadpaal. Veel mensen hebben thuis ook een laadpaal staan wat al helemaal optimaal is. Aan de snelweg heb je ook laadpunten, je kunt hier kiezen of je normaal wilt laden of fatscharge. Fastcharge kost wel iets meer, maar is alsnog veel goedkoper dan normaal rijden.

Tot slot

Elektrisch rijden is het autorijden van de toekomst. Je ziet dat steeds meer bedrijven overstappen op een elektrisch wagenpark. Voor particulieren is het ook steeds aantrekkelijker om een elektrisch auto te leasen.