Vul hier je kenteken in

Gratis kenteken check

Vraag gratis alle voertuiggegevens die bekend zijn bij de RDW op! Zoals cataloguswaarde, energielabel, bouwjaar, APK vervaldatum en zie of dat het voertuig verzekerd is!

Waarom je een Porsche zou willen importeren

Het rijden in een Porsche is natuurlijk wel wat anders als een gewone middenklasser. Niet alleen vanwege de status die je erbij krijgt, maar ook het geluid wat ervan af komt. Dat brullende geluid doet menig mannenhart sneller bonzen en ook de vrouwtjes draaien zich toch vaak nog even om als deze bolide voorbijraast. Porsche is en blijft een begrip, hij heeft zijn dienst in de loop der tijd bewezen. En al heeft hij hier en daar wat veranderingen ondergaan, het is en blijft dezelfde auto! En in tegenstelling tot de vele andere sportmodellen, de Porsche kun je wel dagelijks gebruiken. Maar bij de aanschaf van een Porsche komt wel wat kijken. Wat dacht je van de aanschafkosten? En zeker in Nederland ben je meer kwijt als dat je zou willen. Dus om je jongensdroom in vervulling te laten gaan moet je creatief denken. Hoe bespaar je kosten bij de aanschaf van een Porsche? Door simpelweg bij de buren te kijken.

Wat het zo interessant maakt

Het importeren van een auto vanuit het buitenland brengt veel voordelen met zich mee en een daarvan is dat het aanschaffen van een occasion een stuk goedkoper is als in Nederland. Aangezien Porsche een Duits merk is, is het voordelig om deze dan ook in Duitsland te kopen. De auto’s zijn daar ook vaak beter onderhouden en daarbij kun je jong gebruikte auto’s met een relatief lage kilometerstand vinden. Doordat Porsche een wat exclusiever merk is dan bijvoorbeeld de Mercedes of Volkswagen zijn er niet veel auto’s op de markt, maar dan is het nemen van de tijd heel verstandig. Er zijn weer heel wat online sites te vinden die ze aanbieden en daarbij ook hulp bieden bij de aankoop. Porsche is gewoon een goede auto om te importeren, hier een aantal redenen:

  • Je bespaart duizenden euro’s op de aanschaf.
  • De Porsche is een auto die zijn waarde behoudt.
  • Importeren vanuit bijvoorbeeld Duitsland is betrouwbaar.

Voordat je ermee kunt rijden

Het importeren gaat hetzelfde als bij alle andere auto’s. Het is alleen wat duurder in de aanschaf. Maar je hebt zoals gezegd echt waar voor je geld. Na de aankoop ga je alles in het werk stellen om de auto naar Nederland te krijgen, vraag je een tijdelijk kenteken aan en zorg je dat je een afspraak maakt bij het RDW voor de keuring zodat je zo snel mogelijk de BPM kunt opgeven en betalen zodat het officiële kenteken aangevraagd kan worden en je ermee kunt gaan rijden!