Vul hier je kenteken in

Gratis kenteken check

Vraag gratis alle voertuiggegevens die bekend zijn bij de RDW op! Zoals cataloguswaarde, energielabel, bouwjaar, APK vervaldatum en zie of dat het voertuig verzekerd is!

Wat Is Het Laatste Kenteken Dat Is Uitgegeven Door de RDW?

Blog image 1

Wat Is Het Laatste Kenteken Dat Is Uitgegeven Door de RDW?

De laatste kentekenplaat die is uitgegeven door de RDW (Rijksdienst voor Wegverkeer) is een kenteken dat is uitgegeven op een bepaalde datum. Het is niet mogelijk om te zeggen welk specifiek kenteken het laatst is uitgegeven, omdat er continu nieuwe kentekenplaten worden uitgegeven door de RDW.

De RDW is de Nederlandse overheid toezichthouder op het gebied van het wegverkeer. Zij zijn verantwoordelijk voor het uitgeven van kentekenplaten aan voertuigen in Nederland. Dit gebeurt wanneer een voertuig voor het eerst in Nederland wordt geregistreerd, of wanneer een voertuig van eigenaar wisselt.

Een kentekenplaat bestaat uit een combinatie van letters en cijfers die uniek is voor elk voertuig. De RDW bepaalt de regels voor het toekennen van kentekenplaten, zodat er geen twee voertuigen zijn met hetzelfde kenteken.

In het verleden was het soms mogelijk om speciale kentekenplaten te kopen, zoals bijvoorbeeld kentekenplaten met je eigen naam of met een bepaald cijfercombinatie. Deze optie is echter inmiddels afgeschaft door de RDW.

Het is ook mogelijk om te achterhalen wanneer een bepaald kenteken is uitgegeven door de RDW. Dit kan nuttig zijn als je bijvoorbeeld een tweedehands voertuig koopt en je wilt weten hoe oud het voertuig is. Je kunt dit informatie opvragen bij de RDW door het kenteken van het voertuig te verstrekken.

In samenvatting is het laatste kenteken dat is uitgegeven door de RDW een unieke combinatie van letters en cijfers die is uitgegeven op een bepaalde datum. Het is niet mogelijk om te zeggen welk specifiek kenteken het laatst is uitgegeven, omdat er continu nieuwe kentekenplaten worden uitgegeven door de RDW.