Vul hier je kenteken in

Gratis kenteken check

Vraag gratis alle voertuiggegevens die bekend zijn bij de RDW op! Zoals cataloguswaarde, energielabel, bouwjaar, APK vervaldatum en zie of dat het voertuig verzekerd is!

Welke autoverzekeringen zijn er?

In Nederland is een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering, een WA-verzekering, voor de auto verplicht. Je bent dan verzekerd tegen alle schade die je een andere auto of persoon toebrengt. Wil je ook verzekerd zijn tegen schade aan je eigen auto, dan kun naast de WA-verzekering ook een verzekering afsluiten voor Beperkt Casco of Volledig Casco. Deze laatste verzekering is ook wel bekend onder de naam All Risk.

Zo kies je de juiste verzekering voor je auto

Is je auto jonger dan 3 à 4 jaar, dan kun je het beste kiezen voor een WA-verzekering + All Risk. De auto is dan niet alleen verzekerd tegen schade die je aan een ander toebrengt, maar ook tegen bijna alle schades aan je eigen auto. Sommige verzekeraars vergoeden zelfs de nieuwwaarde van de auto als de auto na een ongeval total loss blijkt te zijn en jonger is dan een jaar. Kijk dus altijd goed naar de voorwaarden van de verzekeraar en vergelijk diverse aanbieders van autoverzekeringen met elkaar.

Wanneer kies je voor Beperkt Casco?

Is je auto ouder dan vier jaar, dan kun je kiezen voor een WA-verzekering + Beperkt Casco.

Je auto is dan verzekerd tegen brand, storm, hagel, (poging tot) diefstal en ruitbreuk.

Je premie is een stuk goedkoper dan wanneer je de auto All Risk zou verzekeren.

Twijfel je over de leeftijd van de auto als je deze tweedehands koopt? Op internet kun je de voertuiggegevens checken. Je weet dan zeker dat je de juiste verzekering voor je auto afsluit.