Vul hier je kenteken in

Gratis kenteken check

Vraag gratis alle voertuiggegevens die bekend zijn bij de RDW op! Zoals cataloguswaarde, energielabel, bouwjaar, APK vervaldatum en zie of dat het voertuig verzekerd is!

Zo betaal je nooit te veel voor je autoverzekering

Blog image 1

Niet te veel betalen voor je autoverzekering? Veel mensen betalen nog steeds de hoofdprijs als het gaat om autoverzekeringen. Wanneer je wilt weten hoeveel je hier aan besteedt en of dat terecht is, kun je verschillende zaken onderzoeken.

Autoverzekeringen vergelijken

Om zeker te weten of je de voordeligste autoverzekering hebt gekozen, kun je verschillende autoverzekeringen gaan vergelijken. Dit kan al in een paar eenvoudige stappen op Poliswijzer.nl. Zo kun je jouw autoverzekering gemakkelijk vergelijken met die van andere aanbieders en kijken welke het voordeligste is.

Wanneer en waarom is het handig om verzekeringen te vergelijken?

Of je nou al jaren in dezelfde wagen rijdt of net een spiksplinternieuwe auto hebt aangeschaft, autoverzekeringen met elkaar vergelijken is altijd handig. Wellicht kom je er dan achter dat jouw huidige aanbieder toch niet de beste optie is. En wanneer je net een nieuwe auto hebt en deze goed wilt verzekeren is een vergelijker altijd handig. Zo weet je alles over de premies en dekkingen die specifieke verzekering hanteert.

Hoe worden deze verzekeringen vergeleken?

Met een verzekeringen vergelijken kun je op verschillende zaken filteren. Daarbij kun je denken aan de gewenste dekking, schadeclaim of juist een schadevrij jaar en de leeftijd van je auto. Het is handig om je verzekeringen te vergelijken, omdat je op deze manier de voordeligste optie kunt vinden voor jou.

Doe de kentekencheck

Wil je een andere auto kopen? Voordat je een autoverzekering afsluit, is het belangrijk om de kentekencheck te doen. Alle voertuigen die in Nederland rijden, horen geregistreerd te zijn. Hierdoor zijn belangrijke gegevens van een auto terug te vinden. Deze gegevens worden geregistreerd aan het kentekennummer. Deze staan opgeslagen in een overheidssysteem. Op deze manier kun je het verleden van een auto terugvinden en zo berekenen wat de auto waard is. Op basis hiervan kun je achterhalen welke verzekeringsvorm het beste bij de auto past: WA, WA beperkt casco of all risk.

Wanneer doe je een kentekencheck?

Een kentekencheck auto doe je niet als je net een nieuwe auto hebt gekocht. Hier is namelijk nog bijna niks over te vinden. Je doet het als je een tweedehands auto gaat kopen. Dan wil je natuurlijk alles weten over het voertuig, bijvoorbeeld om de staat van de auto te checken. Ook kun je hier vinden hoeveel je moet betalen voor de wegenbelasting. Daarnaast kun je met een kentekencheck controleren hoe de auto op dat moment verzekerd is.