Vul hier je kenteken in

Gratis kenteken check

Vraag gratis alle voertuiggegevens die bekend zijn bij de RDW op! Zoals cataloguswaarde, energielabel, bouwjaar, APK vervaldatum en zie of dat het voertuig verzekerd is!

De Verschillen Tussen Een Kenteken- En Dagwaarde Check

Blog image 1

De Verschillen Tussen Een Kenteken- En Dagwaarde Check

Als je van plan bent om een tweedehands auto te kopen, is het verstandig om een aantal checks uit te voeren voordat je tot aankoop overgaat. Een kentekencheck en een dagwaarde check zijn hiervan twee voorbeelden. Maar wat is het verschil tussen deze twee checks?

Een kenteken check

Een kentekencheck is een check die gericht is op het achterhalen van informatie over een specifiek voertuig. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de technische staat van de auto, de kilometerstand en de eventuele schadeverleden. Door middel van een kentekencheck kun je dus snel en eenvoudig inzicht krijgen in de historie van een auto.

Een dagwaarde check

Een dagwaarde check is een check die gericht is op het bepalen van de huidige marktwaarde van een auto. Deze waarde wordt bepaald op basis van een aantal factoren, zoals de leeftijd van de auto, de kilometerstand, de staat van onderhoud en de eventuele schade. Door middel van een dagwaarde check kun je dus snel en eenvoudig bepalen hoeveel een auto ongeveer op dit moment waard is.

Het verschil tussen een kentekencheck en dagwaarde check

Het belangrijkste verschil tussen een kentekencheck en dagwaarde check is dus dat de eerste gericht is op het achterhalen van informatie over een specifiek voertuig, terwijl de tweede gericht is op het bepalen van de huidige marktwaarde van een auto.

Een kentekencheck is dus vooral handig als je op zoek bent naar informatie over een specifieke auto, bijvoorbeeld omdat je deze wilt kopen. Een dagwaarde check is daarentegen vooral handig als je wilt weten hoeveel een auto ongeveer op dit moment waard is.

Conclusie

Als je van plan bent om een tweedehands auto te kopen, is het verstandig om zowel een kentekencheck als een dagwaarde check uit te voeren. Zo krijg je een compleet beeld van de auto waar je op dit moment naar kijkt en kun je goed geïnformeerde beslissingen nemen.