Vul hier je kenteken in

Gratis kenteken check

Vraag gratis alle voertuiggegevens die bekend zijn bij de RDW op! Zoals cataloguswaarde, energielabel, bouwjaar, APK vervaldatum en zie of dat het voertuig verzekerd is!

Hoe Kan Je Een Auto Registreren via RDW?

Blog image 1

Hoe Kan Je Een Auto Registreren via RDW?

Wanneer je een nieuwe auto koopt of een tweedehands auto importeert, moet je deze registreren bij het RDW (Rijksdienst voor Wegverkeer). Dit is een Nederlandse overheidsorganisatie die verantwoordelijk is voor het registreren van voertuigen en het verstrekken van kentekens. Het RDW is ook verantwoordelijk voor het verstrekken van rijbewijzen en het uitvoeren van periodieke keuringen van voertuigen.

Om een auto te registreren bij het RDW, heb je het volgende nodig:

  • Een geldig identiteitsbewijs
  • De koopovereenkomst of het exportdocument van de auto
  • Het kentekenbewijs deel 1 en deel 2
  • Een verzekeringsbewijs

Als je de auto nieuw koopt van een Nederlandse dealer, dan zal de dealer het grootste deel van de registratie voor je regelen. Als je een tweedehands auto koopt of importeert, dan moet je zelf naar het RDW gaan om de auto te registreren.

Om de auto te registreren, moet je naar een RDW-keuringsstation gaan. Hier kun je een afspraak maken via de website of telefonisch. Tijdens het bezoek aan het keuringsstation, moet je alle benodigde documenten meenemen en moet de auto worden geïnspecteerd om te bepalen of hij voldoet aan de wettelijke eisen. Als alles in orde is, zal het RDW de auto registreren en zal je een nieuw kentekenbewijs ontvangen.

Het is belangrijk om te onthouden dat je de auto binnen 14 dagen na aankoop moet registreren bij het RDW. Als je dit niet doet, kan dit leiden tot boetes en andere problemen. Zorg er dus voor dat je op tijd naar het RDW gaat om de auto te registreren.

Het registreren van een auto bij het RDW is een belangrijk proces dat moet worden gevolgd wanneer je een nieuwe auto koopt of een tweedehands auto importeert. Dit proces zorgt ervoor dat de auto wordt geregistreerd in het Nederlandse voertuigregister en dat je een geldig kentekenbewijs ontvangt.

Er zijn een aantal stappen die je moet volgen om je auto te registreren bij het RDW. Allereerst moet je een afspraak maken bij een RDW-keuringsstation. Dit kan online of telefonisch worden gedaan. Tijdens het bezoek aan het keuringsstation, moet je alle benodigde documenten meenemen, waaronder een geldig identiteitsbewijs, de koopovereenkomst of het exportdocument van de auto, het kentekenbewijs deel 1 en deel 2, en een verzekeringsbewijs.

De auto zal dan worden geïnspecteerd om te bepalen of hij voldoet aan de wettelijke eisen. Als  alles in orde is, zal het RDW de auto registreren en zal je een nieuw kentekenbewijs ontvangen. 

Het is belangrijk om te onthouden dat je de auto binnen 14 dagen na aankoop moet registreren bij het RDW. Als je dit niet doet, kan dit leiden tot boetes en andere problemen.

Het registreren van een auto bij het RDW is een belangrijk proces dat ervoor zorgt dat je auto legaal op de Nederlandse wegen kan rijden. Door het volgen van de bovenstaande stappen, kun je ervoor zorgen dat je auto succesvol wordt geregistreerd bij het RDW.