Vul hier je kenteken in

Gratis kenteken check

Vraag gratis alle voertuiggegevens die bekend zijn bij de RDW op! Zoals cataloguswaarde, energielabel, bouwjaar, APK vervaldatum en zie of dat het voertuig verzekerd is!

Is Het Verstandig Om Een Elektrische Auto via Private Lease Aan Te Schaffen

Blog image 1

Inleiding

Steeds meer mensen overwegen de aanschaf van een elektrische auto via private lease. Hoewel dit op het eerste gezicht een verstandige keuze lijkt, zijn er een aantal belangrijke overwegingen waar men rekening mee moet houden.

Voordelen van private lease

Private lease van een elektrische auto biedt een aantal voordelen. Ten eerste hoeft men geen grote investering te doen in de aanschaf van de auto. Daarnaast zijn de maandelijkse kosten voor private lease vaak voordeliger dan wanneer men de auto zelf zou kopen. Bovendien is er vaak geen zorgen over onderhoud en verzekering, aangezien dit vaak inbegrepen is in de leaseovereenkomst.

Nadelen van private lease

Er zijn echter ook een aantal nadelen verbonden aan private lease van een elektrische auto. Ten eerste is de keuze in modellen vaak beperkt, aangezien er nog relatief weinig elektrische auto’s beschikbaar zijn via private lease. Daarnaast is het vaak zo dat men geen eigenaar wordt van de auto, waardoor men geen verkoopopbrengst kan behalen als men de auto weer in wil ruilen.

Bereikbaarheid van laadpunten

Een belangrijke overweging bij de aanschaf van een elektrische auto is de bereikbaarheid van laadpunten. Hoewel het aantal laadpunten in Nederland steeds groter wordt, kan het in sommige gebieden nog lastig zijn om een laadpunt te vinden. Dit is iets waar men rekening mee moet houden bij het overwegen van private lease van een elektrische auto.

Conclusie

Hoewel private lease van een elektrische auto op het eerste gezicht een verstandige keuze lijkt, zijn er een aantal belangrijke overwegingen waar men rekening mee moet houden. Voordelen zijn onder andere lagere maandelijkse kosten en inbegrepen onderhoud en verzekering. Nadelen zijn onder andere beperkte keuze in modellen en geen eigenaarschap van de auto. Bovendien is de bereikbaarheid van laadpunten in sommige gebieden nog een punt van aandacht.